Professionel kiropraktor til heste tilbydes

Heste kiropraktik er blevet en anerkendt behandlingsform til heste. Ofte kontakter hesteejerne mig som kiropraktor til heste og ikke som dyrlæge. Selvom jeg er kiropraktor, er jeg først og fremmest dyrlæge med speciale i hestekiropraktik. Jeg har dyrlæge klinik i Vejen og kører ud til kunder i omegnen af Kolding, Vejle, Haderslev i Syd- og Sønderjylland.

Specialuddannelse som kiropraktor til heste i Tyskland

​Ud over min uddannelse som dyrlæge, har jeg taget en efteruddannelse i Tyskland som kiropraktor til heste, og jeg har flere års erfaring med området. Min oplevelse gennem tiden har været, at heste ligesom mennesker bliver afslappet af behandlingen.

Ligesom mennesker kan heste også få problemer i led, nakke og ryg. Vedvarende forkerte påvirkninger eller en forkert bevægelse kan give problemer i bevægeapparatet, men derudover har hesten endnu en udfordring idet den bærer rundt på en rytter og måske endda har en sadel som ikke passer.

Det er en udbredt misforståelse omkring kiropraktik, at det handler om at sætte knogler på plads. Det gør jeg som kiropraktiker til heste naturligvis ikke. Behandlingen handler om at fjerne spændinger mellem leddene, så nerverne kan fungere korrekt igen. ​

Symptomer på rygproblemer, som kan løses med kiropraktik til heste:

 • Nedsat præstationsevne
 • Stejler og bukker
 • Slår med hovedet
 • Stiver sig på en volte
 • Vil ikke samles
 • Sparker efter rytteres ben
 • Ændret adfærd
 • Lammelser, halt hest
 • Nægter at springe
 • Skæv haleføring
 • Pisker med halen under ridning
 • Sænker eller krummer ryg ved ridning

Mange af symptomerne på heste med rygproblemer de samme som heste med tandproblemer eller lammelser/ halt hest (seneskade, kodeledsforvridning, hovbyld etc.). Som dyrlæge og kiropraktor til heste ser jeg på hesten som helhed. Det er vigtigt at udelukke om der er et primært problem, der efterfølgende har givet spændinger i eventuel ryg eller nakke.

Derfor er det vigtigt for mig at bruge udelukkelsesmetoden,inden jeg går i gang med en kiropraktisk behandling. Som minimum mærker jeg altid hestens led og sener igennem og ser hesten mønstret. Jeg laver ofte en bøjeprøve og ser hesten i longe, inden jeg starter på behandlingen.

Det er ikke unormalt, at jeg finder et problem som jeg mener skal behandles inden jeg begynder min kiropraktiske behandling påbegyndes. Det er givet at kiropraktisk behandling aldrig vil skade hesten (hvis den da ikke ligefrem står med et brud), men den kommer jo bare ikke i orden, hvis den står med en primær skade der ikke tages vare på samtidig med.

Kiropraktor til heste med fokus på forebyggende behandling

Efterhånden som kiropraktik til heste er blevet anerkendt som behandling til heste, bruger flere og flere det også bruger det som forebyggende behandling. Nerverne påvirkes under min behandling.

Derved optimeres blandt andet musklernes funktion og hesten bliver stærkere og kan bevæge sig mere korrekt og derved kan skader forebygges.

I forbindelse med heste kiropraktik bruger jeg også Laserbehandling til heste

Kontakt mig, hvis du har brug for en kiropraktor til heste

Tøv ikke med at kontakt​e mig hvis du tænker at din hest har brug for en omgang kiropraktik. Skriv til mig på e-mail mail@heste-praksis.dk eller telefon 22 19 25 00 og lad os få en snak om kiropraktisk behandling til din hest.​

Kontaktformular​

Udfyld formularen så vil jeg vende tilbage, hurtigst muligt.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

KONTAKTOPLYSNINGER​

Dyrlæge Lotte Bøgedal
​Høgevej 3, 6600 Vejen

​CVR-nr: 27727859​​

5 ud af 5 stjerner

på Facebook ved 21 anmeldelser​